16 Temmuz 2015 Perşembe

THE ORIGINALS 2. SEZON 11. BÖLÜM

Spoiler...
Geçen bölümdeki ufak kavgada bir kurt tarafından ısırılan Marcel bu bölümde halüsinasyon görmeye başlar. 1918 yılında Klaus'u ve evini terk edip savaşa katıldığını zamana dönüşler yaşar.
 Birliğindeki Joe'i görmeye başlar. Joe onun vampir olduğunu anlayan bir askerdi ve ilerleyen sahnelerde yani Marcel kötüleştiği anlarda gördüğü halüsinasyonlarda Joe'un bütün birliği Marcel'in  vampire dönüştürmesine ön ayak olduğunu anlıyoruz.
Marcel cephesinin ardından ritüel hazırlıklarını başlayan Jackson ve Hayley'e geçiyoruz. İkili Jackson'un büyükannesi ile tanışıyor ve birbirlerinin bütün sırlarını öğrenecekleri bir ritüel hakkında bilgi sahibi oluyorlar.
Hayley'in her şeyi bırakıp kaçmasını neden oluyor ama Jackson onu ikna ediyor. Hope mevzusunun sonu ne olacak acep?
Finn ise boş durmuyor ev 3 kardeşini temsi büyüsü ile  bir av odasına hapsediyor.
 Kendini domuz,Kol'u tilki,Elijah'ı geyik,Klaus'u kurt canlandırıyor. Bu arada kardeşlerine büyük planını açıklıyor. Evdeki büyüyü yerel halkın katıldığı bir şenlikte kaldıracak,aç vampirler halka katledecek doğal olarak şehirdeki varlıkları sona erecek. Yani Finn şehri güya Klaus'un  elinden alacak. Ayrıca Kol'un Rebekah'a yaptıklarını öğrenince günleri sayılı olduğu için onu tekrar aç vampirlerin arasını gönderiyor.
 Ve kardeşlerine döner işte ""Siz çok büyük bir sır saklıyorsunuz?" der. Evet Finn Klaus'un babasını öldürmesinin arkasında yatan gerçeği çakmıştır.
Ama Elijah durumu kurtarmak için Klaus'un nefretini  kazanma riskini alarak Tatia mevzusunu açıklıyor. Çünkü temsi büyüsündeki hayvanlar eğer yanlış temsi edilmişse büyü adda gidiyor. Elijah asil imajını bozuyor,Klaus ise onu affederek kötü imajını çiziyor ve ikili evlerini dönüyor.
Marcel ve vampirleri ise her şeye rağmen masum bir insana zarar vermeden yollarını buluyor.
 Tabi ki Klasu'un sırrını öğrenmek için Finn'in onları kaçırması bütün bu olayın üstüne tuz biber oluyor.
Klaus ise bölüm sonunda Hayley'in mevzusunu öğrenip işi gücü bırakıp onun yanına gider.

Bölümün en büyük eksiği Rebekah'dı ah o av odasından kendi bedeninde Rebekah görseydik bölüm daha bir güzel olurdu yalan mı? Ayrıca bu bölümde Rebekah'ın hiç görünmemesi gözümüzden kaçmadı. Onun dışında Klaus ile Davina'ın gerçekten sağlam ikili olduğunu düşünüyor umuyorum senaristler bu ikiliyi sık sık görmememizi sağlar.
Klaus'un Tatia mevzusunu böyle ılımlı karşılamasının sebebi baba olması bence adamın taş,kindar kalbi yumuşadı resmen. Gia ise bölüm boyunca bir hayli itici davransa da son sahnede gerçekten çok samimiydi. İlerleyen bölümlerde Gia'i sık göreceğiz gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder