14 Eylül 2015 Pazartesi

THE ORIGINALS 2. SEZON 16. BÖLÜM

Spoiler…
 Bölümü Freya’nın çocukluğuna dönerek açıyoruz. Dahlia tarafından kaçırıldığı ilk zamanlara.
Sonrasında Klaus’un Freya’i kahvaltıya davet ettiğini görüyoruz.
Sıkıntıların baş gösterdiği Rebekah cephesine geçiyoruz sonrasında,cadılar Marcel’in evini basmış. Çocukların birinin dün öldürüldüğünü ve birinin de kaybolduğunu söylüyorlar. Zaten kabuslarla uyanan Rebekah durumu idrak ediyor.Elijah ortamı sakinleştirse de Rebekah’ın kendisi hiç sakinleşmiyor. 

Marcel ise Finn’in bedenini terk ettiği Vincent’e Eva’ı soruyor ne yazık ki 9 aylık hafıza kaybının,bedenin ele geçirilmesinin şokunu yaşayan Vincent tabi ki Marcel’e yardımcı olmuyor.
Klaus’un nifak tohumları etkisini göstermeye başlıyor ve Aiden bataklıkta takılırken Jackson ile sürtüşme yaşıyor. 
Olayı fark eden Hayley sonrasında Jackson ile konuşup Klaus’un eline ipleri vermemeye karar veriyor.
Rebeka yardım için Davina’a uğruyor ama eli boş çıkıyor,Elijah ise bu durum için Freya’i kullanmayı öneriyor. 
Kahvaltı için yola çıkan Rebekah gene bilinç kaybıyla baş başa kalıyor.
Freya’a zerre güvenmeyen Klaus onu sorguya çekiyor. Freya’da az çok anlatmaya başlıyor Dahlia’i.
Dahlia Freya’i alınca ilk işi gücünü çekecek bir büyü yapmak olmuş sonrasında durdurulamaz derecede güçlenmiş. Ama Esther soyunu vampire çevirince tek umudu Freya kalmış. 
İlk doğanı onun doğurmasını istemiş mecbur.Freya aşık olmamaya,çocuk sahibi olmamaya yemin edince Dahlia daha baskıcı olmuş.En sonunda ise 100 yıl da 1 yıl uyanık kalacakları büyüye katılmaya zorlamış onu. Bu büyü uyanık oldukları 1 yıl boyuncu ikilinin astronomik derecede güçlü olmasını sağlıyormuş.Ayrıca iki cadıyı bütün zararlardan koruyup,onları ölümsüz yapıyormuş vay be diyebiliriz.
Vincent’i konuşturamayan Marcel araya Cami’i girdiriyor ve adamın çözülmesini sağlıyor.
Rebekah kahvaltıya gelince durum konuşuluyor.
Freya ona büyü yapmayı öneriyor,Klaus bu teklife oldukça olumsuz bakıyor ve sohbetin duygusal kısımlarında Freya’in boynunu kırıyor. 
Böylelikle hatunun yalan söyleyip söylemediğini anlayacakmış. Dönerse senindir gibi bir şey oldu bu.
Freya uyanıyor ve Klaus ondan gerçekleri istiyor.Freya o zaman zamanında birine aşık olduğunu ve ondan o hamile kaldığını anlatıyor. Dahlia ilk doğanı istediği için önce Freya’in aşkını öldürüyor. Freya ise çocuğunun köle olmasını istemediği için güçlü bir zehir içiyor. İki cadıyı zarardan koruyan tılsım Freya’i koruyor ama ne yazık ki çocuğu korumuyor.
Klaus bu hikayeden etkilesen de gene sert tutumu takıyor ama Freya’da bir o kadar katı.
Vincent ile buluşan Rebekah büyük bir gerçeğini de öğreniyor meğer bedenin sahibi Vincent ile evliymiş.
Hayley ise Klaus’a biz senin ordun değiliz ayakları çekiyor.Klaus her zamanki gibi bağırıp çağırma modunda.
Rebekah korkmuş bir halde Marcel’e sığınırken biz de gösterilen kesitlerde Eva’nın güç aldığı çocuklara Davina’ın da eklendiğini görüyoruz.


En sonunda Klaus ve Elijah’ın müttefiklere güven üzerine yaptığı konuşmaya şahit oluyor ve Dahlia’ın gelişinin emarelerini görüyoruz.

Bu bölümde kafam hala Rebekah’da üstelik Eva’ın güç kulvarına Davina gibi güçlü bir cadının eklenmesi sinirli Eva’nın beden üzerindeki hakimiyetini arttırmasına yol açabilir.
Onun dışında  psikolog Cami bu doğaüstü yaratıkların içinde mesleki anlamda kendini hiç olmayacak geliştirdi farkındaysanız,sanki sırf karakterin önemini arttırmak için yapılmış bir girişim havası hakim.
Klaus iki laf söyledi Aiden hemen ihanet moduna geçti yazık gerçekten ya adam hırsından ölecek.Sanırsam bu kısımlar bize insanların hırsının pek çok sadakat bağı yıkabileceğini gösterdi.Biliyorum küçük bir şeydi ama böyle şeyler adım adım olur zaten.
Son söz Dahlia gel artık meraktan çatladık.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder