10 Ekim 2015 Cumartesi

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 1. BÖLÜM

Spoiler...
Uzun bir aranın ardından Elena Gilbert'siz TVD ile buluştuk. 
Bölüm açılışını yaralı halde bir deponun kapsını açan Stefan ile yapıyoruz,iki tabutun olduğunu ve Stefan'ın birini açıp kurumuş Damon'u kan ile uyandırmasını izliyoruz.

Sonrasında Elena'ın tabuta yatırıldığı ilk zamanlara,Lily'in evlatlarıyla kavuştuğu zamanlara dönüyoruz. Caroline Elena'ın istediği gibi günlüğünü tutuyor. Öğreniyoruz ki Damon,Alaric,Bonnie depresyona çözüm tatilinde,Matt şerif yardımcısı olmak üzere ve Stefan ise Caroline ile arayı yumuşatmaya çalışıyor.
Lily'in ailesini tanıyoruz azıcık,Valerie,Nora,Mary Loise,Malcolm,Beau...
Lily ailesini oryantasyon sürecine soksa da Valerie'e çarpan ve onu yolda bırakıp kaçan çift her şeyi değiştiriyor. Heretikler çifti öldürüyor,çiftin öldüğünü gören Stefan,Caroline ve Matt onları havaya uçurmaya çalışıyor.

Heretikler kurtulup misilleme yapıyorlar ve Matt'ın mezuniyetini izleyen ve mezun olan herkesi öldürüyorlar.

Lily olaya müdahale edip Stefan ve Caroline'in kurtulmasını sağlıyor ve herkese öfke saçıyor. 
Stefan ve Caroline bakıyorlar ki bu savaştan kasaba sağ çıkmayacak Lily ile anlaşma yapıyorlar. Bu ateşkes gereğince Stefan ve Caroline kasabadaki herkesi etki altına alıp kasabadan gönderiyorlar. Eğer sınır ihlali yapan olursa da Heretikler'in vicdanına kalıyor her şey.
Ayrıca anlaşma gereği Salvatore malikanesi de Lily'e kalıyor.
Öte yandan Alaric medyumları dolaşıp Lily'de aradığını öğrendiğimiz bir taşın kendisinde olduğunu karısına söylemenin yollarını arıyor.
Ayrıca ilerleyen sahneler gösteriyor ki Alaric karısının cesedini hala saklıyor,çünkü onu diriltmenin yollarını arıyor. 
Damon kasabaya gelince sinir küpü oluyor,Bonnie'de Matt yüzünden Heretiklerin kaçma olayının sorumlusu olduğunu anlıyor ve ikili onları durdurmaya karar veriyor.Ve ilk işleri Malcolm'u öldürmek oluyor.
Tabi Lily çıldırıyor.
Enzo ise bir türlü seçemediği tarafını bu olay üzerine seçiyor ve Lily için Caroline'i bayıltıyor.
En sonda tekrar 3 yıl sonrasına dönüyoruz ve Stefan'ın Damon'u uyandırıp bir avcıdan kaçmasına destek çıkmasını istemesini izleyip bölümün sonuna geliyoruz.

Bölümün sevdiğim ve sevmediğim yanlarını,dikkatimi çeken noktalarını belirteyim.
-Elena'sız TVD gayet iyi bir giriş yaptı,zırt pırt Elena'dan bahsetmeseler Elena'ı bayağı unutmuştum.Herhangi bir eksiklik yoktu Elena bazında.
-Dizinin kadrosunun büyük bir kısmını eridiğini bu bölüm fark ettim bir avuç kalmışlar resmen,umarım eksiklikleri fark edilmez.
-Caroline-Stefan yakınlaşmaları beni bayağı baydı,tam aşk dizisi modundan çıktı derken vıcık vıcık bir ilişkiye doğru bolca adım atıldı.
-Bonnie-Damon ilişkisinde Bonnie için gerçekten üzüldüm, hele Matt dahi Bonnie yüklenince ama son sahnelerde Damon bayağı samimi konuştu, gönülleri fethetti.
-Lily'in ailesini hiç sevemedim galiba TVD tarihinde en gıcık olunan kötü karakterler bu heretikler olacak,oysa ki TVD kötü karakteri sevdiren bir dizidir.
-Alaric karanlık sularda yüzüyor,acaba o taş Jo'un dirilmesini sağlayacak mı?
-Enzo Lily'in tarafını seçti açıkçası samimiyet diz boyu olmuştu zaten,seçmese ayıp olurdu.Ama karşı tarafa ne kadar ihanet edebilir ki?
-Damon 3 yıldır mı tabutta yoksa daha yakın bir zamanda mı girdi tabuta ve onu tabuta iten kırılma noktası  neydi?
-Stefan'ın peşindeki avcı kim eğer heretikse neden büyü ile onları durdurmadı,heretik değilse Stefan'ı göğsünde o işaret nasıl belirdi?Ayrıca aynı işaret Beau'da da vardı acaba işaretleri yapan aynı kişi mi?

Son söz kadrosundaki erimeye,6 sezon sürüşüne rağmen beklentimin üstünde bir bölümdü,tabi ki daha iyi olabilirdi ama daha berbat bölümleri de olmuştu.Elena'dan bahsetmeyi azıcık azaltıp,aşk mevzuları yerine gizemli olaylara odaklansalar daha çok seveceğim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder