18 Ekim 2015 Pazar

THE VAMPIRE DIARIES 7. SEZON 2.BÖLÜM

Spoiler...
3 yıl sonrasında Dallas'tayız,Caroline bir program yapımcısı olmuş.Çalışanı ile arasında geçen diyalog sayesinde nişanlandığını da öğreniyoruz,hatta aynı nişanlının onu düğünden önce Mystic Falls'a tatile götürmeyi planlıyor,bunu öğrenen Caroline "ama oraya tekrar gidemeyiz" diyor.
Ardından Enzo'un Caroline'i kaçırdığı yerden devam ediyoruz.Mystic Falls'ın esrarengiz tahliyesi bir sürü maceracıyı kasabaya çekmeye başlar,en son bir ikili daha Kafirlerin kurbanı olur(bu arada geçen bölümdeki çeviride Heretikler olarak izlemiştim,bu bölümde Kafirler oldu ben de ne yazacağımı şaşırdım.) Matt'ın boşa giden kurtarma çabalarının ardından.
Alaric esprili bir hoca olmuş çıkmış başımıza,dersini anlatıp öğrencileri Mystic Falls'a girmemeleri konusunda uyarıyor,sonrasında Bonnie ile medyumlara kaptırdığı paralar hakkında espri yapıyor ve iş Phoenix taşına geliyor.
Bonnie taşta önce bir şey hissetmese de belki gizleme büyüsü vardır falan diye bir büyü yapmaya başlayınca taştaki kötülüğü görüyor.
Dahası Alaric'in bunu bildiğini de biliyor ve bu taşı aside atmasına karar kılıyorlar. Tabi ki Alaric bunu dinlemiyor ve morga gidip taşı başka bir cesedin üzerinde deniyor ve şok sadece taşı koymak ölüyü diriltti ama taş çekildiği an adam sizlere ömür.
Lily Stefan'ı bulup intikam için Caroline'i kaçırdıklarını kısaca açıklıyor,Stefan Damon'a gidip tepkisini dile getiriliyor.
Damon'da evlerine gidip Lily'e Malcolm'u öldürdüğünü söylüyor.
Hatta Caroline ile yer değiştirelim diyor.Lily bu işi yardımsız yapamazsın kafasında,kapıları kapatıyor
Damon'a.Ayrıca Damon artık Salvatore malikanesine giremediğini fark ediyor.
Enzo Caroline'i Kafirlerin zulmünden korumak için elinden geleni yapsa da kaçmaya çalışıp da başaramayan Caroline Enzo'un tabiriyle yatağını yapmış oluyor ve Nora ile Mary Louise çiftinin eline düşüyor.
Psikopatlığı küçüklüğünden belli olan Mary Nora'ın cenaze kıyafetine gülen Caroline'i sağlam bir işkence deneyiminden mahrum bırakmıyor,aslında bu karakterler düşman olmasa sağlam dost olurlardı onu fark ettim.
Kafirler ve Lily Malcolm'um cenazesinin yolunu tutarken Damon evin kimin üstüne olduğunu öğrenip yeni bir plan yapar.
Ev Matt'ın üstüneymiş,Bonnie Matt'ı geçici bir süreliğine öldürüp,Stefan ve Damon'un Caroline'i  kurtarmasını sağlayacaklarmış. Plan başlangıçta istenildiğini gibi yürür,gerçi Matt artık illallah ettiği için bayağı mızmızlanır ama Bonnie onu ikna eder.(Bonnie Phoenix taşında gördüğü kesitleri tekrar görüp bayılır ve bu tam da Matt'ı diriltmesi gereken anda olur ama son saniyede kalkıp görevini tamamlar.)
Sahipsiz kalan malikaneye kapıdan Damon,tünelden Stefan girer.Stefan Caroline'i çözer.Damon ise Enzo'u muhabbete tutar,bu muhabbet sonucu anlarız ki Malcolm aile mezarlığına hatta büyü ile kapatılan ama Kafirlerin büyüsünü çektiği Elena'ın tabutunun olduğu mezarlığı gömülecekmiş.Damon şokta tabi hemen her şeyi bırakıp mezarlığa gider,lakin Lily çoktan Elena'ın tabutunu saklamıştır.
Anne oğul arasında bunlar anne oğul mu dedirten konuşma geçer.Özellikle oyuncakları saklama mevzusu Damon'un Elena oyuncak asker değildi deyişi...
 Lily oğlunu ezedursun Valerie tarafından Mary ve Nora'a karşı koruma olsun diye cildi büyülen Caroline aynı büyü yüzünden Stefan'ın da kendine dokunamadığını fark edince küçük bir şok yaşıyor ama ceket giyip evden kaçmaya çalışmaya devam ediyorlar fakat Damon sayesinde Enzo'un boş olması Enzo'a evin tapusunu evin hizmetçisine yapmasına fırsatı sağlıyor ve Caroline evde kalıp,Stefan evden şutlanıyor.
Stefan Damon'u bulup gene sinirini çıkarıyor lakin en sonunda ikili Lily'in aralarını bozma planını anlayıp buna uygun davranmaya karar veriyor.Zaten Lily Damon ile kasabadan gitmesi için anlaşma yapmış.Damon adı sürekli geçen 6. kafir Carlos'u bulmaya ve hem Elena hem Caroline ile takas yapmaya karar veriyor.
Enzo son sahnede Lily'e ilan-ı aşk ederek hem bizi hem Lily'i şok ediyor.An itibariyle Enzo'un niyetlerini samimi bulmadığımı belirtiyorum.
Caroline işkence faslına ara veriyor çünkü Nora ona Stefan'ın günlüğünü veriyor.Meğersem Valerie ile Stefan 1863 yılında tanışmışlar bak sen.Hatta Salvatore malikanesinde kapana kısılınca ilk iş o günlükler koşmuş Valerie.
Tekrar 3 yıl sonrasındayız,Caroline'in asistanı bu sefer Stefan Salvatore'in onu görmek istediği haberini getirir ve Caroline bu haberle sinir etmeyi başarır.Caroline bir daha Stefan Salvatore adını duymak istemiyorum der.En sonunda ise geçen bölümde Stefan'ın peşinde olan avcının hem asistanı hem Caroline'i vurduğunu görürüz.

İlk olarak Valerie Stefan tanışmasına değineceğim.Bu dizide yeni eklenen karakterlerin ya Stefan'ı ya da Damon'u tanımasından artık gına geldi içime.Hep geçmişten bir bağ,hep geçmişten bir tanıdık. 
İkincisi Elena'ın diziden çıktığını izleyiciler kabul etti,senaristler kabul edemedi.Biz unutmaya çalıştık onlar unutturmadı.Her bölümde ısıtıp ısıtıp Elena'ı önümüze getirdiler. Halbuki Elena olmadan da dizi gayet heyecanlı,gizemli 2 bölümdür.İlla Elena'ın insan,vampir,tedaviyi almış insan halinden çektik şimdide 60 yıl uyuyan bedeninden çektik dedirteceksiniz.Biraz çıkarın artık diziden kendisini.

Peki sinir olduğum noktalardan sonra dikkat çeken noktalar. 
Phoenix taşının diriltme gücü sanırım taşın bedene sürekli temas etmesine dayalı,en iyisi taştan bir kolye yapıp Jo'a takmak. 
Dizi her bölüm başka bir karakterin 3 yıl sonraki halini göstererek açılışını yapıp,avcı tarafından yakalanmasıyla kapanacak gibi duruyor.
Avcı kafirlerden biri mi?Burayı anlamıyorum avcı kafirlerden biriyse neden büyü ile katletmiyor insanları da oklarla dalıyor ortalığa. Kafirlerden biri değilse üç yılda ne oldu da Stefan böyle azılı bir düşman edindi,kafirlerden fırsat bulup da?
Caroline kim ile nişanlı?Bu nişanlı bence tanıdık biri,Klaus olabilir mi acep,Plec bizi şok etmek için böyle bir yola girer mi?Sanmam aksine ümidi kesmemiz için bu nişan mevzusu.Peki Stefan ile Caroline arasında ne oldu?Aklıma gelen pek çok ihtimal arasında şu an Caroline'in etki altına alındığına tutundum (o nasıl mümkün oldu bilemiyorum ama) çünkü girişte  Mystic Falls'a gidemeyiz derken sanki tahliye olayı yüzünden olduğuna inanıyor gibi hissettim ve Stefan nefreti de bu ihtimali arttırdı.Ama 3 yılda yaşananlar belki de en sevilen karakteri en nefret edilen karaktere çevirmiş olabilir.İzleyip göreceğiz. 
Bahisler açılsın avcının ve Caroline'in nişanlısının kim olduğuna dair.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder