3 Kasım 2015 Salı

PERCEPTION 3. SEZON 3.BÖLÜM

Uzun bir aradan sonra tekrar Perception ile buluştum,zaten final yapmış bir diziyi hemencecik izleme gereği duymadım tabi ki.
Bölüm Moretti'in yakın  takipte olduğu bankanın soyulmasıyla açılıyor. 

Pierce ise konuşmadığı babasının kendisine evini devretmek istemesiyle şaşırıyor tabi karşı çıkıyor mevzu fazla uzamadan Moretti onu FBI 'a çağırıyor. 
Banka soyguncusunun rehin alıp sonradan bıraktığı çocuğun Williams Sendromu varmış.Pierce  çocuğun ifadesi alınırken hemen gerekli yönlendirmeleri yapıyor ve ipuçları ele geçirilmeye başlıyor. 
Çocuğun ifadesi üzerine bir kişi yakalanıyor lakin adam kuru hastalığına yakalandığı için "zaten ölüyorum yanımda kimseyi götürmeyeceğim" deyip ortağının adını vermiyor. 

Bakalım Pierce ve Moretti bu çıkmazdan nasıl kurtulacak?Peki Pierce ve babası neler yapacak?

Bölümün bazı noktaları fazlasıyla klişe ve tahmin edilebilirdi,ama aynı şekilde sürekli yön değiştirmesi güzeldi. 
Kapanış ise on numara her zamanki gibi.
Geçmiş, yakamızı bırakmayabilir.Gençklikte işlediğiniz günahlar, eski hastalıklar ve yaralar hepsi bir ömür boyu sırtımıza yapışabilir. Tüm inanılmaz güçlerine rağmen beyin, arap saçı olmuş nöronlar kümesi yüzünden son derece kırılgan bir organ haline gelir. Kemikten kaskını çıkarırsanız aynen jöle gibi olur ve en ufak bir
darbede yaralanabilir. Yalnızca bir darbenin etkisi uzun süre sonra görülebilir ve bu yüzden Parkinson gibi önemli hastalıklar yıllar sonra ortaya çıkabilir.Aşırı alkollü gecelerin sayısı çok olursa beyniniz asla eskisi gibi olmayabilir.Peki bu, fiziksel ya da duygusal açıdan zarar görebiliriz diye koruyucu kozaların içinde yaşamamız
gerektiği anlamına mı gelir?Yoksa yaşamak dediğin kalp kırıklıklarını tamir etmek,sınırlarımızı sonuna kadar zorlamak ve bahşedileni benimsemek mi demektir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder