5 Kasım 2015 Perşembe

THE ORIGINALS 2. SEZON 22. BÖLÜM-SEZON FİNALİ

Spoiler...
Dahlia'ı kandırmayı başaran Klaus bağlanma büyüsü gerçekleştirildikten sonra kendini hançerler.Uyutulan Freya uyanır ve Hope'e bakmaya başlar.
Cami Elijah'a Klaus'un söylediklerini aktarır. 
Rebekah ise kendi bedeninde uyanır.
Gia'ın ölümünden sonra ikinci darbede Hayley'in kurt formuna geçtiğini öğrenmek olur Elijah için.
Elijah Freya'in yanına gelir.Klaus'un planından konuşurlar. Dahlia'ın kalbini kıran Esther olduğu için onu diriltilmesi lazımdır.
Klaus onlardan vekil olan Davina'ın Kol yerine Esther'i diriltmesini sağlamasını ister. Tabi Rebekah bu işe sıcak bakmaz.
Önce Klaus'u hançerli bırakmaya karar verirler,lakin hançerin eridiğini fark edince işin rengi değişir. Freya Klaus'u öldürme fikrini ortaya atar.Ona bağlı bütün vampirler öleceği için Marcel hemen karşı çıkar.Son karar istemeyerek de olsa Davina'i kandırmak.
Rebekah Kol'u döndürmek için son hazırlıkları yapan Davina'i meşgul eder.
Bu esnada Elijah külleri değiştirir ve Esther dirilir.Tabi Davina şok.
Bu esnada Freya umutsuzluğa kapılıp evde bulduğu hançerle Klaus'u öldürmeye kalkar,yalnız ilelebet yalnız olacağının mutsuzluğu ile debelenir.Marcel tabi ki onu durduramaz,bu hengamede hançer erir,Klaus uyanır Freya'i durdurur.

Dahlia ise uyanınca hançeri ele geçirir ve Klaus'u öldürmeye çalışır,çünkü bağ kopmuştur.Marcel buna mani olur.Dahlia ise Freya'i kaçırıp gider.
Davina sinir krizler geçirip,köken ailesini mahvedeceğim naraları atarken Marcel'in isteği üzerine Dahlia'in yerini bularak gene onlara yardım ediyor.
Klaus Hope'i Cami'e emanet ediyor,tabi Cami aşırı sinirli olsa da Klaus onun gönlünü hemencecik alıyor.
Esther ise "bana işkence etmek için beni döndürdünüz" diye tahminlerde bulunuyor. Bu esnada Rebekah,Elijah ve Klaus malum mevzudan sonra ilk kez bir araya geliyorlar. Rebekah ve Elijah Klaus'a acayip sinirli olsa da el mahkum onun dediklerine uyuyorlar.
Cami Hope'e bakarken Vincent'i çağırır,muhabbet ilerler ve Vincent Cami'e neden hala burada takıldığını sorar Cami'de Klaus ve karmaşık duygulardan bahseder,hatta Davina'a akıl hocalığı yapsın diye Vincent'i burada tutmaya çalışır.
Dahlia Freya'i öldürmeye çalışırken köken ekibi teşrif buyurur.

Zincirlenmiş Esther'i Dahlia'ın önüne atarlar.Dahlia hançeri çıkarır,Klaus hepimizi birden öldüremezsin der.
Dahlia hemen hançeri küle dönüştürür ve kökenlerin külü solumasını sağlar.Esther buna dayanamaz ve kardeşinin yanına gider.Esther fırsat bulduğu an zinciri kardeşinin boynuna dolar,tabi Dahlia zayıflayınca Freya hemen kökenlerden külü çıkartır,Klaus ise annesi ve Dahlia'i hançerler.
Esther ve Dahlia gençliklerinde uçsuz bucaksız bir alanda bulurlar kendilerini. Esther "çocuklarım birbirlerinin yanında durdu bende senin yanında durmalıydım" der.Birbirlerini affederler ve kökenler rahat bir nefes alır.

Klaus her şeyin üzerine parti moduna geçer,aklınca Marcel'e şehri verecek sıkıntıyı çözecek,Freya özgür kaldı zaten.Rebekah ve Freya'de Hope'e bakacak.Tabi ki Elijah'ın araya koyduğu mesafeyi saymazsa.
İşler planladığı gibi mi oldu?Tabi ki hayır.Freya Rebekah'a Eva'ın bedenine geçme şansı sundu,Rebekah'da kabul etti.
Klaus ise Cami Rebekah tarafından terk edildiğini söylemeye gitti.Klaus gene mest edici cümleler söyledi.
Hayley ise dolunayda insana dönüştü,Elijah onu karşıladı. Hayley onda Hope'in gördüğü tek kişinin Klaus olmasına izin vermemesini istedi.
Tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer gibi Elijah'da dönüp dolaşıp sözünü yiyerek Klaus'a geldi.
Klaus ise tam o sıralarda kızına hayatlarının masal versiyonunu anlatmakla meşguldü.

Koskoca bir sezonun devirdik,3. sezon başladı ve hızla ilerliyor bense bayağı geriden geliyorum Sanırım 3. sezonun ilk 4 bölümü toplu yorumlayıp,sonrasında düzenli yorumlama usulüne geçeceğim. Tabi bunlar hep plan.
2. sezon finalinde gelecek bizleri hangi kötü karakterler karşılayacak hiçbir ipucu alamadık,ancak Hayley ve Klaus arasında ipler gerilecek,Davina ise boş durmayıp köken ailesine olan kinini yaymaya çalışacak.(Köken ailesine ne kadar bayılsam da kız haklı derim)
Aşk mevzularında Klaus ile Cami arasında ciddi ciddi kıvılcımlar alev saçmaya başladı Caroline'in pabucu dama atıldı. Peki bu aşk ne olacak??? 3. sezona bir dargın bir barışık yayılacak bir hikaye olacak kanımca.
Rebakah'ın hangi bedende olursa Marcel ile ilişkiye tam gaz devam edecek.
Elijah ise Gia'ın vefatından sonra Hayley'e daha fazla saracak herhalde,zaten mağdurun yanında olmaya bayılır kendisi.
Son söz tez vakitte 3. sezon yorumları ile sizlerleyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder