20 Aralık 2015 Pazar

THE ORIGINALS 3. SEZON 5. BÖLÜM

Spoiler..
Uzun bir aradan sonra The Originals analizlerine devam ediyoruz.
Bölüm Klaus ve Aurora’ın 1000 yıl önce yaşadığı aşkı gösteren sahnelerle yapıyor açılışını.


Klaus’un kendisine yazdığı mektuptan çiçekçiye bahseden Aurora,çiçekçiden Klaus’a çiçek göndermesini istiyor. Bu çiçekler sıradan bir sunumla gönderilmiyor Klaus’a. Bunun üzerine Klaus gönderenin Aurora olduğunu anlıyor.
Onu bulmaya karar veriyor,zaten  Aurora’da bunu istiyor,lakin Elijah biraz huzursuz oluyor ve baklayı ağzından çıkarıyor. Kırmızı kapı açıldığında Aurora ile ilgili bir gerçeği keşfettiğini söyleyen Elijah Klaus’un bunca zaman sonra aramız bozulmaz teminatına rağmen tedirgin halini koruyor.
Cami ve Vincent cephesinde ise gündem kasabada dolaşan seri katil.Üstelik o gün Baltalı Katil günü.Baltalı Katil hepimizin az çok duyduğu bir hikaye,cani bir katil bir gün gazeteye ilan verip o gün herkesin evinden müzik sesi duyarsa kimseyi öldürmeyeceğini söyler,bunun üzerine o gün kasabada bir müzik şöleni yaşanır ve kimse ölmez. Vincent ise katilin Fete de Kado günü  böyle bir şey yaptığı için cadı olduğunu söyler. Cadılar bugün şehre hediye verip,şehirden hediye beklermiş. 
Neyse bu muhabbet Lucien tarafından bölünür ve Lucien Cami’yi yeni bir cesetle baş başa bırakıyor.
1000 yıl önceye döndüğümüz sahnelerde Aurora’ın ısrarla vampir olma istediğini gözlemliyoruz,Klaus ise sevdiğini lanetlememek için buna razı olmuyor. 
Bu arada günümüzde ise Klaus ipuçlarından yararlanarak Aurora’a ulaşıyor.
Fete de Kado günü için heyecanlı olan Davina kendini koruması için Hayley ve Jackson’dan yardım istiyor.
Köle olmayı kaldıramayan Hayley sinirli olsa da Jackson ortamı yumuşatıyor.
Aurora ve Klaus geçmişi yad ediyorlar ve Aurora’ın doğarken annesi öldürmesinden dolayı çektiği vicdan azabını izliyoruz,doğum gününde o zaman masum olan Klaus Aurora’a annesini öldürdüğünü itiraf ediyor,ikili bu sırları sonsuza kadar saklama kararı alıyor. Aurora hala vampir olmak için ısrarcı ama.
Elijan Tristan’ı buluyor ve Aurora’ı soruyor Tristan bu durumdan habersiz,ama Elijah bu muhabbette onun başka biriyle bir iş karıştırdığını anlıyor,Marcel’i bunu araştırmakla görevlendiriyor.


Aurora ve Klaus muhabbeti bir hayli ilerliyor ve Aurora Rebekah’ın soyundan geldiği için onu korumaya geldiğini iddia ediyor. Bu noktada tekrar geçmişe dönüyor ve kökenler dışında dönüşen 2. vampir olan Aurora’ın hikayesini öğreniyoruz. Abisi Klaus ile görüşmesini yasakladığı için intihar eden Aurora’ı Rebekah kanıyla iyileştiriyor,bunun üzerine Aurora ilk fırsatta kendini pencereden atıp vampir oluyor.
Hayley ve Davina kısa bir dertleşme süreci yaşıyorlar,Davina kendisine yakışmayan eşarbı sırf Josephine’e benzemek için taktığını anlatınca  Hayley ona kendisi olmasını tavsiye ediyor.
Kasabanın dedektifi cinayet için Cami’i suçluyor alttan alttan.
Jackson Van Nguyen’i bir bebeğe büyü yaparken yakalıyor ve Davina’a getiriyor,Davina onun kendisini öldüreceğini düşünse de meğersem bu büyü içindeki karanlık sırları dökmesi içinmiş. Davina Nguyen’e ılımlı yaklaşıp ortamı yumuşatmaya çalışsa da sonucu pek olumlu görmedim.
Aurora Klaus cephesinde Aurora’ın Klaus’un  kalbini nasıl paramparça ettiğini izliyoruz,1000 yıl önce kökenlerin vahşeti yayılmaya başlayıp,babaları peşlerine düşünce Klaus Aurora’a “benle gel” diyor lakin kız bu teklifi kabul etmediğimi gibi Klaus’a resmen canavarmış gibi davranıyor.
Günümüzde ise Aurora bu olay üstüne gerçekleri açıklıyor ve öğreniyoruz ki Elijah Aurora’dan Esther ile ilgili olan sırrı etki altına alma yeteneğini bilinçsizce kullanıp öğrenmiş ve ardından onu Klaus’a böyle söylemesi için etki altına almış.
Klaus bunu duyunca neden 1000 yıl bekledin diye soruyor Aurora,kızımız soyumuz tehlike altında olduğu için şimdi geldim diye cevap veriyor. Hatta kehanet cadısını öldürdüğünü itiraf ediyor.
Marcel ise Elijah Tristan-Lucien işbirliği içerisinde olabilir haberi veriyor.
Davina mumu söndürüp,Hayley’e artık arkadaşça takılalım mesajı verir.
Kinney Cami ve Vincent’i büyülü nesnelerin olduğu yerde basıp,Cami’i tutuklar.
Klaus Elijah kavgası yeniden başlar,Klaus şu anki halinden Elijah’ı sorumlu tutar hatta sırf vicdan yaptığı için daima onun yanında olduğunu söyler en sonunda Elijah “madem istiyorsun savaşalım” der.

Gelelim yorumuma öncelikle Kinney’in Cami’i zora sokması için etki altına alındığını düşünüyorum yoksa imkanı yok o tutuklama emri çıkmazdı.
Tristan-Lucien ortaklığı kafa karıştırıcı ikisi de farklı soydan neden böyle bir işe girişmişler ki?
Elijah-Klaus savaşının başlamadan bitmesini diliyorum zira şu an vaziyetler berbat haldeyken bir de ikilinin arasına savaş girmesi düşmanların ekmeğine yağ çalar resmen.
Aurora’ın tapınaktayken bayağı zihinsel sorunları olduğunu fark etmiştik,lakin  bu sorunların 1000 yıl öncesine dayanması beklenmedik oldu.Bu arada Aurora’ın çok çektireceğini düşünüyorum,kökenlerimizi sevelim,sayalım,kollayalım diyerek yazımı bitiriyorum.


2 yorum:

  1. Güzel yazı olmuş ellerine sağlık. Ben diziyi izlemediğim için pek anlamasam da zamanım olunca izleyeceğim. Teşekkürler.

    YanıtlaSil