1 Şubat 2016 Pazartesi

TEEN WOLF 5.SEZON 12.BÖLÜM

Spoiler...
Dizinin güncel bölümlerinden geri kaldığım için bir kaç bölümün analizini biraz kısa keseceğim.
Açılışta Hayden'i yanından ayırmamaya kararlı ablası arabayla haberleşme kulesindeki olay yerine giderler. Sonuç Korku Doktorlar'ının başarısı olan Chimera'sının ortalığı dağıtmasına şahit olmak olur. 
Tracy hastanedeki babasını ziyaret edip onu öldürür. 
Parrish ve Scott haberleşme kulesini inceler ve Parrish'in rüyasında bütün kasabanın öldüğünü gördüğünü öğreniriz.

Scott'un Stiles gibi vaka tablosu oluşturmaya çalışması ve başarısız olması resmen komediydi.
Şerif ve Stiles Donavan'ın cesedinin başında vicdan azabı hakkında ders niteliğinde bir sohbet gerçekleştirirler ve Şerif artık kuralları esnetebileceğini söyler biz de rahat bir nefes alırız.
Theo Josh'u da kendi tarafına çekmek için çabalar,zaten çokta zor bir durum değildir. 
Scott Malia'dan yardım ister ama Malia bunu reddeder ve gizemli bir tavırla "yapacağım şey yüzünden beni istemezsin zaten" der. Yapacağı şey ise Braeden ile bir adamdan Çöl Kurdu hakkında bilgi almak için adama işkence yapmaya çalışmaları. Sonuç para bütün kapıları açar adam konuşur ve malum rehineden bile bahseder. 
Liam ve Mason Theo ve sürüsünün arka planını kendi çaplarında araştırmaya çalışırlar. Şans bu ya Corey ile karşılaşırlar hatta Mason ve Corey buluşmak için sözleşir.
Ama Theo olaya dahil olup kimseyi öldürmem diyen Corey'i kendi tarafına çekmeye çalışır. Hatta biz herkesi koruyacağız diye nutuk çeker.
Stiles haberleşme kulesindeki olaydan haberdar olur ve işin peşine düşer.
Hatta yarası bir türlü iyileşmeyen Scott'tan yardım ister.Meğersem haberleşme kulesinin bir girişi daha varmış.
Lydia ise ruhen ayaklanır ve Eichen Evi'nde Meredith ile karşılaşır.
Theo Hayden'i benden sır saklayamazsın diye sıkıştırır.
Scott ve Stiles haberleşme kulesinde ikinci girişi bulurlar ve izler onları Latince bir adın yazıldığı zemine getirir burada olaya Theo ve sürüsü dahil olur. Stiles kanima zehriyle felç olur,Scott ise sürünün hakkından gelir. Theo artık endişelenmemiz gereken şey son Chimera diye belirtir.
Meredith Lydia'a uyanması gerektiğini söyler ayrıca sesini kullanmayı öğreteceğim sana der.
Hayden Liam'a ölümden döndükten sonra her şey değişti ama sen hala aynısın der ve ilişki resmileşir.
Theo kelimeyi imha etse de Stiles hatırlar Damnatio Memoriae kelime anlaması ise hafızanın mahkumiyeti,olaylara uyarlaması ise Chimera'nın eski bir şey olduğu ve Korku Doktorlar'ının onu dirilttiği.
Chris yardım için Gerard'ın yanına gider ve ona hastalığını iyileştirecek bir çiçek verir,Gerard iyileşir ve Chimera'nın amacının sadece öldürmek olduğunu söyler.
Scott Stiles'e sürüyü toplamak zorunda olduklarını söyler.Stiles bu iş yaş bakışı atar ama  Kira'ı bulmak için karar verirler.Ayrıca Stiles ve sürü işareti mevzusu Stiles ve Scott arasının düzeldiğinin resmi kanıtı olarak sunulur.
Son sahnede Kira ve annesi bir çölde Skinwalker'ler ile karşı karşıya gelirler. 

Eski bölümlerin atmosferinin adım adım yakalanacağını işaret eden bir bölümdü,her ne kadar karakterleri aşırı dağılmış olsa da teker teker toplanacak ve samimi bölümler izlemeye başlayacağız. 
Bu bölümün dikkat çeken noktaları Malia'nın dürüstlüğü Scott'a zaten benim yardımımı istemezsin derken ki hali,Şerif'in yakarım delilleri deyişi (ki 5A sezonunda herkesi mahkemeye çıkarma huyu yüzünden sinirlerimi zıplatmıştı.) Scott'un vaka tablosu oluşturmayı beceremeyişi, Scott'un Theo'un sürüsünden dayak yemeyişi,Corey'in karanlık içinde aydınlık misali bir karakter oluşu ilk aklıma gelenlerden. 
Hayden'e ise güvenemiyorum nedense ama yanılırım umarım. 
Yakın zamanda Liam ve Scott barışacak diye umut ediyorum. 
En çok aklıma takılan ise başarılı Chimera yüzünde Theo ve Scott işbirliği yapacak mı? Böyle bir şey olursa şimdiden belirteyim sinir krizleri geçiririm. 

2 yorum: