29 Temmuz 2016 Cuma

THE ORIGINALS 3. SEZON 11. BÖLÜM

Spoiler...
Aya Strix vampirlerini yemekte toplayıp cadısı Ariane'in yardımıyla kendine sadık olmayan üyelerini bulup öldürür, Marcel her nasılsa bu üyelerden biri olmamayı başarır.
Davina dışlanmanın  alasını yaşarken, Josh ona destek olmaya çalışır.
Bu esnada Davina'ın kapısını Aya çalar ve onu cadı kurulu ile tanıştırır.  Aya Davina'a Kol'u diriltmek için gerekli büyüye karşılık sadakat yemini istediğini söyler.
Cami vampir yaşamına hızlı bir o kadar da karanlık bir şekilde adım atar. Klaus Cami'e yetişmeye onu frenlemeye çalışsa da Cami ergenliğe yeni adım atmış ve ailesine agresif tavırlar sergileyen gençler gibi davranmaktadır. Hatta Klaus'u aslında seni olduğun gibi kabul etmeliydim diyerek kandırmaya çalışır en sonunda Klaus ile anlaşamayıp onun boynunu kırar.
Davina ise Kol'u öteki tarafta yüzlerce ölü cadının yanında ziyaret etmek için Josh'un desteğini alarak bir büyü yapar. Josh zehir içip ölen Davina'ın bu taraftaki bağı olur ve Davina'nın elini asla bırakmaması gerekmektedir.
 Davian öteki tarafta Kol'un gerçek bedenini bulur daha doğrusu Kol Davina'i bulur.
Aya Elijah'a Ariane'in zihnine girip kökenleri öldürebilecek silahı görebileceğini söyler.  Elijah bunun üzerine su vasıtasıyla yapılan büyüyü kabul eder. Ariane "soluk bir at hepinizi yakacak bir alev" kehanetinde bulunur ve kökenlerin eline çözmeleri gereken bir bilmece kalır.
Cami sokakta gezinirken televizyon tarihinin en bahtsız dedektifi olan Will'e rastlar ve onu Lucien'in kendisinden çaldığı kara nesneleri Lucien'den çalması için kullanır. Ve Klaus gelip kara nesnelere el koymasaydı başarılı olduğunu söylenebilirdi.
Kol Davina'ın gösterdiği büyüyü tehlikeli bulur ve dirilme fikrine o büyü yüzünden sıcak bakmaz.
Cami Klaus'dan ailesinin mirası olan kara nesneleri ister hatta bayağı ağır konuşur ama araya Hayley girer ve Cami'i destekler. Elijah ise soluk at fikrinden Klaus'a bahseder, Klaus'un en büyük derdi Cami olduğundan şifreli konuşan cadılara ateş püskürür. Cami ise Hayley'e artık Elijah ile bir araya gelebilirsiniz minvalinde bir şeyler söyler sonra pişman olup özür diler ve oradan ayrılır.
Davina ve Kol cadıların ruhlarından kaçarken onları Kara'nın ruhu karşılar, Kara intikam için hazırlanırken olaya Ariane dahil olur.
Ariane önce Josh'un boynunu kırıp Davina ile bağlarının kopmasına neden olur ardından öteki tarafa geçip Kara'yı durdurur. Ardındansa Davina'a bu tarafa geçmesi psikolojik destek verir.
Klaus Hayley ile Cami'nin malikaneden ayrılmasından dolayı tartışır ve bu tartışma sayesinde Klaus soluk atın çocukken Rebekah'a yaptığı oyuncak at olduğunu hatırlar.
 Ak meşe ağacından  yapılan oyuncak at bir türlü bulunamaz ve Klaus azıcık düşününce oyuncak attan Cami'e bahsettiğini, Cami'nin Elijah ile konuşmasını dinlediğini ardından atı ele geçirdiğini anlar. Onunla telefonla görüşür ve kara nesnelere karşılık atı verme anlaşmasına ses çıkarmaz.
Elijah soluk artın ne olduğunu öğrenince ilk işi Ariane'i ortadan kaldırmak olur.
Josh Marcel'e Davina'in Strix cadısı olmak üzere olduğunu söyler.
Son sahne ile suçluluk hissinin farkına varan Hayley ve ona sessiz destek veren Elijah'a aittir.

Kol'u yeniden görmek süperken Davina ile takıldıkları mekanın atmosferi daha süperdi rahatlıkla bir bölümü burada çekebilirlerdi.
Ariane'i çok kolay harcadılar oysa ki gerçekten sağlam bir karaktere benziyordu, gereksiz pek çok karakterin bölümlerce yaşadığı dizide Ariane'i böyle kolay kaybetmek hoş olmadı.
Cami hayran kitlesi içerisinde seni başından sonuna değin seven ya da senden nefret etmeyen diyelim, nadide insanlardan biriyken bu bölümde sana olan sempatimi yerle bir ettin gidişatını hiç beğenmiyor ve vampirlik yaşamına hemen uyum sağlamanı öneriyorum yoksa birinden okkalı bir tokat yeyip yanında kimseyi bulamayacaksın.
Davina şu an oldukça kötü bir durumda hem kendi halkınca dışlanmış hem de Strix'e muhtaç yanlış karar vereceği çok bariz olsa da bedelleri ağır olmaz umarım.
Soluk bir at diziye oldukça güzel bir şekilde bağlanmış, senaristler gerçekten uzun vadeli düşünüyorlar.
Bakalım ilerleyen bölümler neleri getirecek?

4 yorum:

  1. Bu diziyi evlenmeden önce izlerdim. Artık reklamları bile izleyemiyorum, eşiim sağolsun :)))) Ben de çok severim The Originals'ı :)

    YanıtlaSil
  2. Sezon dizileri izleyemiyorum derken game of thrones u geçen yııl başlarda bırakmıştım bu hafta tamamını izledim:))) keyifli bir şey bulursam bir tane daha başlarım çok eski olmayanlardan çünkü kırık linkler yüzünden kaç site dolaşıp izledim bir bilsen:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni diziye başlayayım diyorum ama çok keyifli dizilere denk gelmiyorum ama bakalım :)

      Sil